http://palmhopselect.be/wp-content/uploads/2015/01/palm-glas2.png

PALM HOP SELECT

In Steenhuffel, op een steenworp afstand van de PALM brouwerij, ligt ons eigen hopveld waar we 800 hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit verbouwen. Met die hop, brouwen we PALM Hop Select, een complex maar prachtig gebalanceerd degustatiebier van hoge gisting, speciaal voor échte levensgenieters.

http://palmhopselect.be/wp-content/uploads/2015/01/hp-section-intro-bg.jpg

Palm Hop Select

hop plant

De smaak

De Hallertau Mittelfrüh hop zorgt voor het specifieke aroma dat een perfecte aanvulling is op de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.

bier glas palm

Schenken

PALM Hop Select drink je koel. Om optimaal te genieten, bewaar je de flessen het beste rechtopstaand in de koelkast en gebruik je een gekoeld, droog glas. Houd het glas schuin en giet het bier rustig en zonder 'klokken' in. Let erop dat de flessenhals het glas of het schuim niet raakt. Breng het glas dan langzaam recht om een mooie schuimkraag te vormen. Door de afstand tussen de fles en het glas te veranderen, kun je de hoogte van de schuimkraag zelf bepalen.

bier glas palm schets

Het Palm Hop Select glas

Bij een uniek bier hoort een uniek glas! Het PALM Hop Select-glas is dan ook speciaal ontworpen om met volle teugen te genieten.

  1. De voet maakt dit glas uiterst geschikt voor elk degustatiemoment.
  2. De kelkvorm is bovenaan smaller om de hoparoma's van PALM Hop Select max tot uiting te laten komen.
  3. De conische vorm zorgt ervoor dat de schuimkraag blijft terwijl je drinkt.

Eigen Hop

In oktober 2011 legden we ons eigen hopveld aan met 800 hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Met de eerste oogst, die op 5 september 2012 werd binnengehaald, creëerden we het heerlijk degustatiebier PALM Hop Select. Sindsdien oogsten we de hop ieder jaar met de hulp van honderden bierliefhebbers tijdens het PALM Hop Select Hopfeest.

Die speciaal geteelde hop, waar we honderden manuren per jaar insteken, wordt dus enkel gebruikt voor PALM Hop Select. Dit bier ondergaat een hopping in 3 fases. Pas in de derde hopgave, tijdens de 'dry hopping' (einde gisting) wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh hop gebruikt: dit is dan ook de kroon op het werk! Hier krijgt PALM Hop Select zijn unieke kruidige toets met een beetje citrus.

Hoppluk 2013

BROUWERIJ PALM

PALM since 1686 - Belgian Craft Brewers

De brouwerij

De geschiedenis van Brouwerij PALM gaat terug tot 1747. Vandaag is het de enige brouwerijgroep ter wereld die authentieke Belgische bieren brouwt op gespecialiseerde historische sites en daarbij alle gistingswijzen volgt: hoge, gemengde, spontane en lage gisting.

www.palm.be
feest met authentieke Belgische bieren

Bezoek de Brouwerij, het hopveld en de stoeterij

Dat we bij PALM al ons bier op ambachtelijke wijze brouwen, is geen geheim. Daarom zetten we met veel plezier onze deuren open voor alle bierliefhebbers die een kijkje achter de schermen willen nemen.

Reserveer vandaag nog je brouwerijbezoek via

www.palm.be
bier glas palm

Het Palm Assortiment

PALM Hop Select maakt deel uit van het PALM assortiment – met voor elk wat wils! Zoals het amberkleurige PALM van hoge gisting, de Dobbel PALM met zijn uitgesproken mout- en hopkarakter, het licht zoete en bitter fruitige PALM Royale, en de alcoholvrije genieter PALM N°A.

Assortiment ontdekken